امنیت سایبری

امنیت سایبری یک مؤلفه مهم زیرساخت های شرکت است. موفقیت در توانایی یک شرکت به محافظت از اطلاعات اختصاصی و داده های مشتری در مقابل افرادی که سوء استفاده می کنند بستگی دارد. صرف نظر از اندازه، دامنه یا صنعت، هر شرکتی که می خواهد بقا داشته باشد باید ضمن ارزیابی خود، به دو سوال اساسی پاسخ دهد:

  • امنیت سایبری چیست؟
  • چگونه یک استراتژی موفق در زمینه امنیت سایبری ایجاد کنیم؟

این مقاله از سوین هاست تلاش خواهد کرد تا با وجود پاسخ های مداوم و در حال تحول، هر دو این سؤال را تا حد امکان به طور کامل پاسخ دهد.

تعریف امنیت سایبری

امنیت سایبری شامل یک سری پروتکل است که یک شرکت یا یک فرد برای اطمینان از اطلاعات از “ICA” خود پیروی می کند. ICA مخفف کلمات یکپارچگی، محرمانه بودن و در دسترس بودن می باشد. اگر از امنیت مناسبی برخوردار باشید، می توانید خیلی سریع در مواقع قطعی برق، خطاها یا خرابی های هارد را بازیابی کنید. زیرا این نوع حوادث باعث می شود که کارایی شما در برابر حملات خارجی و هکرها آسیب پذیرتر شود.

مفاهیم تداوم تجارت و بازیابی فاجعه، راهبردهای اساسی امنیت سایبری است. استمرار تجارت برای بقای یک تجارت ضروری است. بازیابی سریع تهدیدها به این معنی است که می توانید مخاطبان خود را در موقعیت های مشکل ساز حفظ کنید. بازیابی فاجعه به معنای حفظ تمامیت داده ها و زیرساخت های شما پس از یک رویداد فاجعه بار است. این تهدیدها در نهایت با سطح امنیت سایبری که در حال حاضر در زیرساخت های دیجیتالی شما اجرا می شود، طبقه بندی می شوند.

اهمیت امنیت سایبری

چرا باید امنیت در صدر برنامه های هر شرکت باشد؟ چرا باید مدیریت ارشد، خود را نسبت به امنیت سایبری نگران کند؟ یک دلیل غیرقابل انکار وجود دارد: دنیای دیجیتال که در آن تجارت می کنیم آسیب پذیر است و در معرض حمله سایبری قرار دارد.

چالش های امنیت سایبری

بهترین استراتژی های امنیت سایبری فراتر از اصول ذکر شده در بالا است. هر هکر پیشرفته می تواند از این دفاع ساده عبور کند. با گسترش یک شرکت، امنیت سایبری نیز دشوارتر می شود. به عنوان مثال، “سطح حمله” یک شرکت Fortune 1000 بسیار بزرگتر از یک تجارت کوچک و متوسط است.

گسترش فرصت های حمله برای هکرها

چالش دیگر امنیت سایبری، مقابله با همپوشانی فزاینده بین دنیای فیزیکی و مجازی مبادله اطلاعات است. هرچه اتومبیل های بدون راننده و سایر دستگاه های خود تنظیم شده رایج شوند، اینترنت اشیاء (IoT) و سیاست های تجاری BYOD به مجرمان دسترسی بیشتری به سیستم های فیزیکی سایبر می دهد. این امر شامل ماشین ها، کارخانه ها، یخچال هوشمند و توستر در آشپزخانه شما، حتی برای یک دستگاه ضربان ساز پزشکی می باشد. در آینده، نفوذ به یکی از این سیستم ها ممکن است به معنای نفوذ به همه آن ها باشد.

مقررات پیچیده

یک چالش مهم در امنیت سایبری عدم وجود متخصصان واجد شرایط برای انجام کار است. افراد زیادی در سطح پایین طیف امنیت سایبری با مهارت های عمومی قرار دارند. کارشناسان امنیتی که می دانند چگونه از شرکت ها در برابر هکرهای پیشرفته محافظت کنند، نادر هستند. کسانی که می دانند چگونه کارها را انجام دهند می دانند که چقدر این امر اهمیت دارد. فقط بزرگترین و ثروتمندترین شرکت های جهان می توانند از این خدمات سطح ویژه برخوردار شوند، که همین موضوع مانعی دیگر است که SMB ها برای رقابت آنلاین باید بر آن غلبه کنند.

انواع امنیت سایبری

پوشش فضای مجازی موضوعی گسترده است. در ادامه مقاله، انواع اصلی امنیت سایبری را مرور خواهیم کرد. یک استراتژی جامع شامل همه این جنبه ها است و هیچکدام را نادیده نمی گیرد.

زیرساخت های مهم جهان به عنوان یک هیبرید سایبری-فیزیکی عمل می کند. همه چیز از بیمارستان ها گرفته تا کارخانه های تصفیه آب تا شبکه برق اکنون وارد دنیای آنلاین شده و دیجیتالی هستند. ما از این ساختار فوق العاده مزایای بسیاری کسب می کنیم. با این وجود، قرار دادن یک سیستم آنلاین، آسیب پذیری جدیدی را در برابر حملات سایبری و هک شدن ایجاد می کند. هنگامی که یک شرکت ابتدا خود را به دنیای فیزیکی و سپس دیجیتال متصل می کند، اولین زیرساختی که به آن وصل می شود، زیرساخت بحرانی است.

تصمیم گیرندگان شرکت باید این دیدگاه را در برنامه خود وارد کنند که چگونه حملات ممکن است بر عملکرد آن ها تأثیر بگذارد.

مهمترین نکات امنیت سایبری

نشت داده‌هایی که می‌توانند منجر به سرقت هویت و افشای اطلاعات حساس در مکان‌های عمومی مثل شبکه‌های اجتماعی شوند رو به افزایش است. اطلاعات حساس مانند شماره‌های تأمین اجتماعی، اطلاعات کارت اعتباری و جزئیات حساب بانکی ممکن است در سرویس‌های ذخیره‌ساز ابری مانند دارپ‌باکس یا گوگل درایو ذخیره شوند.

واقعیت این است که تمامی کاربران فضای سایبری برای انجام فعالیت‌های روزمره از سیستم‌های کامپیوتری استفاده کرده و به آن‌ها اعتماد می‌کنند. همین مسئله باعث شده تا وابستگی ما به سرویس‌های ابری بیشتر شود، در حالی که ضعف‌های مستتر در سرویس‌های ابری، تلفن‌های هوشمند و اینترنت اشیا به درستی شناسایی نشوند. به همین دلیل مهم است که تفاوت میان امنیت سایبری و امنیت اطلاعات را درک کنیم، حتی اگر مهارت‌های فنی این دو اصطلاح به یکدیگر شبیه باشند.

در چند سال گذشته دولت‌ها مقوله امنیت سایبری را به شکل جدی‌تری مورد توجه قرار داده‌اند. GDPR مثال عالی در این زمینه است که سازمان‌هایی که در اتحادیه اروپا به فعالیت اشتغال دارند را ملزم کرد از قوانین سفت و سخت اتحادیه اروپا پیروی کنند، رویکردی که موفق شده به میزان قابل توجهی مانع نقض‌های داده‌ای شود. از مهم‌ترین نکات امنیت سایبری که باید دقت ویژه‌ای به آن‌ها داشته باشید به موارد زیر باید اشاره کرد:

  1. نقض داده‌ای را اعلام کنید.
  2. کارشناس امنیت برای محافظت از اطلاعات استخدام کنید.
  3. برای کاربردهای تجاری که نیازمند داده‌های کاربران هستند از آن‌ها کسب اجازه کنید.
  4. داده‌ها را برای حفظ حریم خصوصی افراد ناشناس کنید.
  5. اطلاعات را به شکل عمومی افشا نکنید تا مجبور به پاسخ‌گویی به نهادهای قانونی نشوید.
  6. در صورت نقص داده‌ای در اسرع وقت به مقامات مربوطه گزارش دهید.
  7. تمام سطوح سازمان را در مورد خطرات مهندسی اجتماعی و کلاهبرداری‌های رایج مهندسی اجتماعی مانند ایمیل‌های فیشینگ و اشتباه تایپی (typosquatting) و حمله جعل آدرس اینترنتی (URL Hijacking) آگاه کنید.
  8. روی خرید و به‌کارگیری ابزارهایی که دسترسی به اطلاعات را محدود می‌کنند سرمایه‌گذاری کنید، دسترسی افراد ثالث یا پیمانکاران به اطلاعات سازمانی را محدود کنید و به‌طور مداوم دستگاه‌ها، پایگاه‌های داده و اطلاعاتی که با خطر نشتی روبرو هستند را اسکن کنید.
  9. از گذرواژه‌های پیچیده و طولانی همراه با احراز هویت دو عاملی یا چند عاملی برای ایمن‌سازی دسترسی به حساب‌های کاربری استفاده کنید. با توجه به این‌که در مکانیزم احراز هویت دو یا چند عاملی از لایه‌های امنیتی مختلفی برای ایمن‌سازی دسترسی به حساب‌ها استفاده می‌شود، اگر هکری بتواند رمز ورود به حساب کاربری را به‌طور دقیق حدس بزند، هنوز یک مرحله امنیتی اضافی برای تصاحب حساب کاربری پیش رو دارد.
  10. بهتر است از مکانیزم‌های ارتباطی ایمن مثل شبکه خصوصی مجازی برای اتصال به شبکه سازمانی استفاده کنید. این‌کار مانع از آن می‌شود تا هکرها بتوانند با سهولت حمله‌های مرد میانی را پیاده‌سازی کنند.
  11. بهتر است برای اتصال به شبکه‌های سازمانی یا ارسال اطلاعات حساس از وای‌فای عمومی استفاده نکنید، زیرا این احتمال وجود دارد که هکری قادر به شنود اطلاعات باشد.
  12. نرم افزارها و سیستم عامل خود را آپدیت کنید. بهتر است از جدیدترین وصله ها – Patch استفاده کنید.
  13. از نرم افزار آنتی ویروس استفاده کنید. این راهکار امنیتی، تهدیدات را تشخیص می‌دهند و پاک می‌کنند. به یاد داشته باشید همواره آنتی ویروس را آپدیت نگه دارید.
  14. پیوست ایمیل‌های دریافتی از فرستنده ناشناس را باز نکنید چون ممکن است بدافزار داشته باشند.
  15. روی لینک‌های موجود در ایمیل که از فرستنده ناشناس یا وب‌سایتِ ناآشنا است کل

امنیت شبکه

امنیت یک شبکه از یک شرکت در برابر دسترسی و نفوذ غیرمجاز محافظت می کند. امنیت مناسب بر روی یک شبکه همچنین می تواند تهدیدات داخلی برای سیستم را پیدا کرده و از بین ببرد.

اجرای مؤثر امنیت شبکه غالباً نیاز به برخی سازش و تجارت دارد. به عنوان مثال، ورود به سیستمی که دارای محافظت از اطلاعات است، از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات جلوگیری می کند، اما همچنین باعث کاهش بهره وری شرکت می شود. یکی از مشکلات قابل توجه امنیت شبکه این است که از منابع زیادی استفاده می کند.

ابزارهای امنیتی شبکه مقادیر عظیمی از داده ها را تولید می کنند. حتی اگر یک سیستم امنیتی شبکه تهدیدی پیدا کند، ممکن است به دلیل حجم بالای داده هایی که تولید می شود، شکاف را از بین نبرد. تیم های فناوری اطلاعات اکنون در حال استفاده از یادگیری ماشین برای شناسایی خودکار تهدیدات امنیتی هستند که از این طریق خطای انسانی را کاهش می دهند.

امنیت هاست ابری

امنیت برنامه

بسیاری از بهترین هکرهای مدرن، امنیت برنامه های وب را ضعیف ترین نقطه برای حمله به یک سازمان می دانند. به دلیل گسترش روابط جدید با شرکت های برنامه هایی که هنوز صحت و اطمینان لازم را ندارند، نمی توانید با آن ها سر و کار داشته باشید. امنیت برنامه با رمزگذاری عالی شروع می شود، که یافتن آن نیز چالش برانگیز است. پس از دستیابی به شیوه های رمزگذاری ایمن، آزمایش نفوذ و فازی دو روش امنیتی دیگر است که هم اکنون شرکت ها باید شروع به اجرای آن کنند.

امنیت اینترنت اشیا (IoT)

IoT یک سیستم مهم فیزیکی سایبر در ارتباط سیستم های آنلاین است. به طور خاص، IoT به سیستم دستگاه های محاسباتی درهم تنیده اشاره دارد که می تواند به عنوان ماشین های مکانیکی و دیجیتالی یا اشیاء، حیوانات یا افرادی تعریف شود که شناسه های منحصر به فرد (UID) به آنها داده می شود و در ظرفیت های مختلف، دیجیتالی می شوند. همچنین به توانایی مجزا این سیستم برای انتقال داده از طریق شبکه بدون نیاز به تعامل انسان به انسان یا انسان با کامپیوتر است.

اینترنت اشیاء کاربران را به روشی بی سابقه و بی نظیر به زیرساخت های مهم متصل می کند. امروزه، دستگاه های IoT اغلب در حالت ناامن به مصرف کنندگان ارسال می شوند. دستگاه های بسیاری نیز وجود دارند که هیچ گونه تدابیر امنیتی ندارند و همین امر باعث می شود اهداف اصلی بات نت ها باشند.

تدوین استراتژی امنیت سایبری

هر استراتژی باید به صورت سفارشی طراحی شود. یک استراتژی امنیت سایبری که برای یک شرکت کار می کند، لزوماً برای دیگری مؤثر نخواهد بود. این امر برای هر موجودیت بسته به نیازها و آسیب پذیری های خاص آنها متفاوت است. با این حال، برخی از موضوعات اصلی وجود دارد که می توانید بدون توجه به اندازه، دامنه یا صنعت شرکت خود، آنها را در نظر بگیرید.

درک خطرات ناشی از عملکردهای مهم اقتصادی

امنیت سایبری دائما پیچیده تر می شود. سازمان ها باید در مورد اینکه امنیت سایبری برای عملکردشان، دارای یک “دید امنیتی” باشند. این شامل ایجاد سطح قابل قبول از ریسک و اولویت بندی مناطق برای هدف قرار دادن اکثر سرمایه گذاری های امنیتی است.

تلفیق استراتژی در بخش ها

یک استراتژی امنیتی خوب باید در کلیه اقدامات امنیتی که یک شرکت از قبل در آن قرار داده است، کار کند. شرکت ها برای بستن شکاف ها و بهبود امنیت کلی باید در مناطق حساس مداخله کنند.

تهدیدات داخلی را از بین ببرید.

بسیاری از پشت پرده ها و آسیب پذیری هایی که یک شرکت را به قربانی سایبری محکوم می کند از یک مشکل داخلی شروع می شود. بخشی از هر بسته امنیت سایبری باید شامل نظارت داخلی باشد تا از سوء استفاده شخصی افراد از دسترسی آن ها جلوگیری شود. نظارت محافظ کارانه همچنین به یک شرکت کمک می کند تا بین حملات خودی که هدفمند یا تصادفی هستند، تمایز قائل شود.

برنامه ریزی های پیشگیرانه داشته باشید.

درک کنید که هکرها همیشه یک قدم جلوتر از منحنی امنیت هستند. مهم نیست که دفاع شما چقدر خوب باشد، در بعضی مواقع نقض می شوند. معیارهای بازیابی کسب و کار خود را تقویت کنید تا وقتی اتفاقی رخ داد، بتوانید در اسرع وقت به عملکرد عادی برگردید.

با رعایت اصول امنیت سایبری، آیا یک شرکت اکنون باید با بینش جدید خود در مورد حفاظت اطلاعات، احساس آرامش کند؟ اصلا. امنیت سایبری به معنای باقی ماندن هوشیارانه در اکوسیستم دیجیتال به صورت پویا است. راه حل هایی که امروز کار می کنند، فردا کارایی ندارند. تا آن زمان هکرها چیز دیگری را فهمیده اند و حتی با اعدام های بسیار قدرتمند در ورودی شما خواهند بود