با ما بهترین ها را تجربه کنید

هاست ابری چیست؟

هاست ابری چیست؟

هاست ابری چیست؟

میزبانی ابری یا cloud hosting یکی از آخرین تکنولوژی های ارائه شده در زمینه میزبانی وب می باشد که در طی سال های اخیر محبوبیت زیادی را بین کاربران کسب کرده است. در این مقاله از سوین هاست به پرسش هایی نظیر هاست ابری چیست و چه مزایا و معایبی دارد اشاره خواهیم کرد.

هاست ابری چیست ؟

مفهوم اصلی هاست ابری یا Cloud Hosting، “تقسیم وب سرورها در سطح مناطق مختلف جغرافیایی” می باشد. منابع مورد نیاز برای پشتیبانی هاست وب سایت شما در نقاط مختلف و برروی چندین سرور پراکنده می گردد ولی در واقع همگی آن ها یک کار را انجام می دهند و آن هم  پشتیبانی همیشگی از وب سایت شما می باشد. در مجموع به تعامل چندین سرور با یکدیگر برای پشتیبانی وب سایت و تقسیم وظایف بین آن ها در زمان های ضروری پردازش ابری می گویند.

یکی از مثال های میزبانی ابری که همه ما با آن آشنا هسیتم، غول اینترنتی دنیا، یعنی وب سایت Google.com می باشد. این کمپانی منابع مورد نیاز موتور جستجوی خود را در بین صد ها سرور در سراسر دنیا پراکنده کرده است، به همین دلیل در یک دهه گذشته، مشکلاتی از قبیل Down  بودن سایت Google و یا لود نشدن آن توسط هیچ کس در دنیا مشاهده نشده است.

نحوه عملکرد هاست ابری 

همانطور که در این مقاله اشاره شد هر سرور در یک به اصطلاح “ابر” وظیفه خاصی را دنبال می کند تا در هر زمان در صورت بروز مشکلات احتمالی برای یک سرور، مابقی سرور ها جایگزین آن شده و از Down  شدن وب سایت مربوطه جلوگیری نمایند.

همچنین در زمان های پیک که یک سرور با ازدیاد درخواست از طرف بازدیدکنندگان مواجه می شود و افت سرعت و کمبود Bandwidth در آن اجتناب ناپذیر خواهد بود، بقیه سرورهای درون یک “ابر” به کمک آمده و بار ترافیکی را بین خود تقسیم می نمایند که این امر موجب افزایش کیفیت در ارائه خدمات به کاربران می شود. البته دقت داشته باشید که استفاده از سرورهایی که از نظر سخت افزاری ضعیف می باشند، موجب افت کیفیت در ارائه خدمات در سطح تمام “ابر” خواهد شد که این مشکل معمولا در هاست های ابری با قیمت های پایین رخ خواهد داد.

مزایای هاست ابری

همانطور که پیش تر توضیح داده شد، در بهترین حالت میزبانی‌های وب رایج، مجموعه ای از ماشین‌های مجازی هستند که در سرور اصلی هاست می شوند. اما در میزبانی ابری شرایط متفاوت است. در ساختار ابری، منابع یک ماشین مجازی وب سرور از چندین سرور سخت افزاری مختلف به صورت همزمان تامین می شود. بدین شکل عملا به جای اینکه منابع RAM و CPU تنها از یک سرور تامین شود، چندین سرور این کار را انجام می دهند.

مزیت اصلی این ساختار این است که در صورت بروز هرگونه اختلال و مشکل سخت افزاری در یکی از سرورهای تامین کننده منابع وب سرویس خللی در کار این سرویس به وجود نخواهد آمد. زیرا سایر سرورها همچنان بدون مشکل به ایفای نقش خود خواهند پرداخت. نتیجه این روش تضمین پایداری و در دسترس بودن دائمی وب سایت‌های میزبانی شده در آن خواهد بود، که مهمترین خواسته هر صاحب یک وب سایت است.

این امر باعث کاهش قابل توجه زمان های Down بودن وب سایت شما می گردد. زیرا اگر یکی از سرورهای دچار مشکل شود و قادر به بارگذاری منابع وب سایت شما نباشد، همواره وب سرور دیگری در نقطه دیگری وجود دارد تا وب سایت شما را پشتیبانی نماید.

از نقاط بارز دیگر هاست ابری، قابلیت مدیریت آسان ساعات پیک وب سایت شما می باشد. معمولا در ساعات پیک که تعداد بازدیدکنندگان وب سایت شما به شدت بالا می رود، ممکن است با مشکلاتی از قبیل افت سرعت و یا کمبود Bandwidth مواجه شوید، که این مشکلات در cloud hosting کاملا از بین خواهد رفت و تقسیم شدن وظیفه بارگذاری وب سایت شما باعث افزایش سرعت لود شدن آن نیز می گردد.

برخی از معایب هاست ابری چیست ؟ 

cloud hosting نیز مانند هر تکنولوژی دیگر با تمام مزایا و امکانات دارای معایبی می باشد که در ادامه به برخی از مهمترین معایب میزبانی ابری آن ها اشاره می نماییم.

۱- افزایش هزینه ها

با بزرگ تر شدن ابعاد تجارت شما و به مراتب ازدیاد ترافیک و بازدیدکنندگان وب سایت، هزینه   نگهداری و ارائه خدمات میزبانی ابری نیز افزایش خواهد یافت، بنابراین مجبور خواهید بود تا درامد خود را نیز مطابق آن افزایش دهید تا از پس هزینه ها مربوطه بر آیید.

۲- منظور از ضریب امنیت در میزبانی ابری چیست ؟

از آنجا که ذخیره اطلاعات شما در هاست ابری ویندوز و هاست لینوکس ابری به صورت متمرکز نبوده و در سطح چندین سرور پراکنده می باشد، بنابراین مدیریت و تامین امنیت آن ها برای مقابله با هکر های نیز کار سخت تری خواهد بود. لذا پیشنهاد می شود در صورتی که قصد تهیه cloud hosting را دارید حتما به سراغ شرکت های معتبر و قابل اطمینان بروید.

۳- تهیه نسخه پشتیبان

به دلیل حجم زیاد و پراکندگی اطلاعات در متد میزبانی ابری، تهیه یک نسخه پشتیبان از وب سایت شما کار آسانی نخواهد بود. هر یک از شرکت های هاستینگ از روش خاصی برای تهیه این نسخه پشتیبان استفاده می کنند، اما همواره به کاربران پیشنهاد می شود تا به صورت شخصی نسبت به تهیه بک آپ از وب سایت خود اقدام نمایند زیرا در برخی از موارد با تمام تمهیدات فراهم شده باز هم ممکن است بازیابی اطلاعات از سمت میزبان امکان پذیر نباشد.

تفاوت سرورهای اختصاصی و VDS و هاست ابری 

در مقایسه میزبانی ابری و سرور اختصاصی و یا VDS ها، پایداری، اطمینان و هزینه ها نقاط مهم و قابل توجه به شمار می روند. در هاست ابری از آنجا که همواره شما چندین سرور را در قیاس با یک سرور اختصاصی در اختیار دارید، در نتیجه پایداری و سطح اطمینان وب سایت شما به مراتب بالاتر خواهد بود.

گرچه مقدار هزینه ها درهاست ابری بسته به میزان استفاده شما متغیر می باشد، اما در سایت هایی با بار ترافیکی بالا هزینه نگهداری و ارائه خدمات در میزبانی ابری به مراتب بالاتر خواهد بود. اما در مقابل سرویس هایی مانند VDS و یا میزبانی های اشتراکی هزینه های بسیار پایینی دارند اما به هیچ وجه دارای پایداری cloud hosting نیستند. در میزبانی های اشتراکی صد های وب سایت بر روی یک سرور مرکزی قرار می گیرند، در نتیجه هزینه راه اندازی و نگهداری هریک از آن های بسیار پایین خواهد بود اما در صورت بروز مشکل در سرور مرکزی تمامی وب سایت های مذکور نیز down خواهند شد.

در حالت VDS نیز، همانطور که می دانید یک سرور به چندین ماشین مجازی دیگر تقسیم می شود که مدیریت هر یک از ماشین ها به عهده کاربر خاصی است، بنابراین در صورت بروز مشکل در سرور مرکزی تمامی وب سایت هایی که بروی VDS های مذکور قرار دارند قادر به ارائه خدمات به کاربر نخواهند بود.

آینده میزبان ابری چیست ؟ 

در پایان از نظر بسیاری از منتقدان تکنولوژی ابری از مزایای بسیاری برخوردار است که این مزایا می تواند عاملی برای چشم پوشی از معایب آن باشد.

تکنولوژی میزبانی ابری راه طولانی را تا بحال طی کرده است و هم اکنون بسیاری از صاحبان تجارت های بزرگ در حال استفاده از آن می باشند. ولی میزان زیاد هزینه ها برای صاحبان تجارت های کوچکتر هنوز هم به عنوان یک بازدارنده محسوب می شود تا نتوانند از این تکنولوژی بهره ببرند.گرچه در طی ۵ سال اخیر این هزینه ها به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است و این امر باعث شده تا حتی شرکت هایی با ابعاد متوسط نیز به انتقال وب سایت خود به میزبانی های ابری بپردازند. اما هنوز باید منتظر ماند تا با وجود پتانسیل های بالا و پیدایش تکنولوژی های جدیدتر، بتوان با هزینه هایی کمتر نسبت به راه اندازی این روش میزبانی اقدام نمود.

در هنگام تهیه یک سرویس ابری حتما جزئیاتی همچون زیر ساخت استفاده شده در رایانش ابری، بستر شکبه مورد استفاده و فضای ذخیره سازی (storage) بهره برده شده را از شرکت هاستینگ استعلام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در هر قدم کنار شما هستیم

به توسعه کسب و کار آنلاین خود بیاندیشید، دلسوزانه از آن محافظت خواهیم کرد 

021-91301614

7 روز هفته 24 ساعته پاسخگوی شما هستیم

نماد های سوین

تمامی حقوق این وب سایت برای سوین هاست محفوظ می باشد . فعالیت از سال (1393-1401)

طراحی وب سایت توسط تیم طراحی سوین هاست 

خرید هاست

سرورها

لینک های مرتبط

نماد ها

samandehi

تمامی حقوق این وب سایت برای سوین هاست محفوظ می باشد . فعالیت از (1393-1400)

طراحی وب سایت توسط تیم طراحی سوین هاست

واتساپ