با ما بهترین ها را تجربه کنید

کتابخانه سوکت در پایتون

post132new

کتابخانه سوکت در پایتون

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما کاربر عزیز

رامتین نیک آموز هستم برنامه نویس پایتون و با یک آموزش دیگه در خدمت شما کاربر عزیز هستم.

خب در این مقاله از سوین هاست میخواهیم به کتابخانه سوکت در پایتون در زبان برنامه نویسی پایتون به شما عشقا

آموزش دهیم ، پس مارو به دوستان خود معرفی کنید و با ما همراه باشید.

 

از زمان اختراع تلفن توسط گراهام بل، این وسیله یک ارتباط دهنده‌ی مهم بین انسان‌ها بوده است؛ چرا که می‌توانند با استفاده از آن از راه دور و نزدیک با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. سوکت نیز در شبکه‌، نقشی همانند تلفن ایفا می‌کند و برقراری ارتباط بین یک یا چند رایانه را در شبکه‌های رایانه‌ای مقدور می‌سازد عشقا. از این رو، یادگیری برنامه نویسی سوکت اهمیت بسیاری دارد. در پایتون نیز با استفاده از کتابخانه‌ی سوکت، امکان برنامه نویسی سوکت برای توسعه‌دهندگان فراهم شده است. در این مقاله، شما با برنامه نویسی سوکت در پایتون آشنا خواهید شد، در ادامه مقاله سوکت پروگرمینگ در پایتون همراه ما باشید عشقای من.

سوکت چیست؟

کانال ارتباطی برنامه که اطلاعات برنامه از طریق آن ارسال و دریافت می‌شود، سوکت نام دارد. در ادامه با چند مورد از اصطلاحات شبکه به صورت خلاصه آشنا می‌شویم.

آدرس ip

هر رایانه و ماشین متصل به شبکه، دارای یک آدرس ip منحصر به فرد است. از طریق آدرس ip یک ماشین یا رایانه، ماشین‌های دیگر در شبکه می‌توانند به آن متصل شوند.

آدرس IP دارای دو نوع IPv4 و IPv6 است. IPv4 یا IP نسخه‌ی 4، از چهار عدد ده دهی تشکیل شده که از 0 تا 255 مقداردهی و با نقطه از هم جدا می‌شوند. مثل 127.0.0.1 که IP استاندارد لوکال ‌هاست است. اما ارقام این نوع IP روزی محدود خواهد شد، به همین جهت IPv6 ساخته شده است.

IPv6 یا IP نسخه‌ی 6، نوع جدیدتری از IP است که شامل اعداد و حروف استاندارد هگزا دسیمال است و بخش‌های آن با کاراکتر “:” از هم جدا شده‌اند. این نوع IP از فضای آدرس‌دهی 128 بیتی استفاده می‌کند که می‌تواند 2 به توان 128 آدرس بی‌همتا را برای ما ایجاد کند.

پورت

هر IP دارای 65535 پورت (port) است که امکان اتصال ماشین به همین تعداد برنامه و ماشین دیگر را می‌دهد. پورت‌ها شامل دو گروه رزرو شده و رزرو نشده هستند که از پورت‌های 1 تا 1024 متعلق به گروه رزرو شده و مابقی پورت‌ها رزرو نشده هستند و از این دسته می‌توان برای ارتباطات مورد نیاز استفاده کرد.

پروتکل

قراداد یا پروتکل (Protocol)، قوانین و قراردادهایی هستند که تعیین می‌کنند، برنامه‌ها و ماشین‌های مختلف چگونه با هم ارتباط برقرار کنند. در واقع، پروتکل‌های شبکه، ماشین‌ها را قادر می‌سازند تا از طریق یک زبان مشترک با یکدیگر صحبت کرده و تبادل اطلاعات کنند.

شبکه دارای چند نوع پروتکل است که از بین آن‌ها TCP و UDP بیش‌ترین مورد استفاده را دارند.

 

پروتکل TCP

پروتکل TCP مخفف (Transmissin Control Protocol) به معنای پروتکل کنترل انتقال است و در جایی استفاده می‌شود که لازم باشد انتقال داده‌ها با امنیت بالا، به ترتیب و بی‌عیب و نقص انجام گیرد. در این پروتکل خطاها بررسی شده و اگر داده‌ای دریافت نشده باشد، دوباره ارسال می‌گردد. مانند دانلود فایل در اینترنت.

پروتکل UDP

پروتکل UDP مخفف (User Datagram Protocol) به معنای پروتکل بسته‌داده‌ی کاربر است. این نوع پروتکل برای کاربردهایی استفاده می‌شود که نیاز به اتصال ندارند و داده‌های از دست رفته، دوباره ارسال نمی‌شوند. مانند پخش فایل تصویری در اینترنت.

اکنون که با برخی اصطلاحات شبکه آشنا شدید، به اصل مطلب می‌پردازیم. سوکت ترکیبی از آدرس IP و port است، که جهت ارسال و دریافت اطلاعات، کانالی در شبکه ایجاد می‌کند و داده‌ها از طریق آن در شبکه رد و بدل می‌شوند.

در مثال تلفن، سوکت نقش گوشی تلفن را دارد که به وسیله‌ی آن دو طرف با هم ارتباط برقرار می‌کنند. کد کشور و شهر، نقش آدرس IP و شماره‌ی منزل نقش port را دارد که با آن‌ها محل دقیق برای ارتباط تعیین می‌شود. اکنون برای برقرار ماندن تماس، لازم است هر دو طرف با یک زبان با یکدیگر صحبت کنند، که زبان مشترک نقش پروتکل را دارد.

انواع سوکت‌ها

سوکت‌ها دارای انواع مختلفی هستند اما دو نوع از سوکت‌ها بیش‌ترین استفاده را دارند که بر اساس پروتکل‌های TCP و UDP دسته‌بندی شده‌اند. در ادامه به معرفی مختصر آن‌ها می‌پردازیم.

  • سوکت‌های استریم (STREAM)
    اساس کار این سوکت‌ها بر پایه‌ی پروتکل TCP طراحی شده و با آن کار می‌کنند. در این سوکت‌ها باید قبل از جابه‌جایی اطلاعات، یک اتصال امن و قدرتمند ایجاد شده تا داده‌ها با نظم و دقت، ارسال و دریافت شوند. در ارتباطات با پروتکل‌های HTTP ،FTP و SMTP از این نوع سوکت‌ها استفاده می‌شود.
  • سوکت‌های دیتاگرام (DATAGRAM)
    این نوع سوکت‌ها براساس پروتکل UDP کار می‌کند و هیچ اتصالی از قبل برای جابه‌جایی داده‌ها لازم ندارد. در این سوکت‌ها، انتقال صحیح و کامل داده‌ها اهمیت ندارد و هیچ وقت رسیدن داده به مقصد بررسی نمی‌شود. مهم‌ترین دلیل استفاده از این سوکت‌ها، سرعت بالای انتقال داده‌هاست و بیش‌تر در انتقال صوت و تصویر استفاده می‌شود.

 

به همین سادگی و به همین خوشمزگی.

خیلی ممنونم که وقت طلاییتون را در اختیار این مطلب و سایت قرار دادین

حتما مارو به دوستان خود معرفی کنید.

اگه دوست داشتید یه نگاهی به لیست قیمت هاست هامون بندازید چون واقعا عالین { سرعت بالا ، قیمت پایین }

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در هر قدم کنار شما هستیم

به توسعه کسب و کار آنلاین خود بیاندیشید، دلسوزانه از آن محافظت خواهیم کرد 

021-91301614

7 روز هفته 24 ساعته پاسخگوی شما هستیم

نماد های سوین

تمامی حقوق این وب سایت برای سوین هاست محفوظ می باشد . فعالیت از سال (1393-1401)

طراحی وب سایت توسط تیم طراحی سوین هاست 

خرید هاست

سرورها

لینک های مرتبط

نماد ها

samandehi

تمامی حقوق این وب سایت برای سوین هاست محفوظ می باشد . فعالیت از (1393-1400)

طراحی وب سایت توسط تیم طراحی سوین هاست

واتساپ